Kocioł warzelny elektryczny uchylny MKN, 60L, bateria z mieszaczem, przechył elektryczny, EcoControl, Optima850 - 10019209
Najniższa cena produktu 149 902,56 zł z dnia 19.05.2024
Powyższa cena jest najniższą ceną brutto z ostatnich 30 dni
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Kocioł warzelny zgodny z normą DIN 18855 do uniwersalnego gotowania w płynie w kuchniach komercyjnych do: warzyw, dań, zup, sosów. W szczególności potraw kwaśnych, a nawet deserów. Zbiornik 60 L o średnicy: Ø 500 mm. EcoControl. Przechylany automatycznie.
- Materiał: CNS nr 1.4301 / AISI 304
- Solidna, samonośna, zamknięta konstrukcja
- Okrągły zbiornik ze stali nierdzewnej z zaokrąglonymi brzegami dna, szczelnie spawany do obudowy
- Możliwość podłączenia do sieci wodociągowej
- Sterowanie elektroniczne EcoControl z wyświetlaczem cyfrowym
- Elektroniczna regulacja temperatury
- Programowalne ustawienia mocy, temperatura procesu z dokładnością do stopnia i czas procesu z dokładnością do minuty
- Energooszczędny system grzewczy Vapro z oddzielną wytwornicą pary
- Generator ogrzewany za pomocą cylindrycznych elementów grzewczych ze stali nierdzewnej
- Inteligentny układ grzewczy
- Niskie zużycie gazu i emisja zanieczyszczeń
- Urządzenie wyposażone w możliwość podłączenia do systemu optymalizacji energii, zawiera przekaźnik
- Zbiornik kotła jest mocowany obrotowo, z lewej i prawej strony, w ramach
- Z punktem obrotu mocno wysuniętym, dla zapewnienia optymalnego nalewania
- Automatyczne przechylanie za pomocą mechanizmu napędzanego elektrycznie z ręcznym wyłącznikiem w ramie bocznej
- Duży zawór spustowy z sitem
- Dwuwarstwowe wieko na zawiasach z obrotowym przegubem i listwą do odprowadzania kondensatu
- Niskie zużycie wody i energii przy bardzo krótkich czasach wrzenia dzięki zamkniętemu systemowi odpornemu na niskie ciśnienie z automatycznym powrotem kondensatu
- Ogranicznik temperatury bezpieczeństwa, ciśnieniomierz i zawór nadciśnieniowy pary
- Regulacja temperatury gotowanych potraw
- Trzy podstawowe procesy gotowania (cook, soft, hold) - utrzymywanie ciepła w zakresie temperatur 30-110°C
- Dodatkowy proces 'slow'
- Hybrydowy obwód obciążenia optymalizujący dokładność sterowania
- Kran R3/4" o zasięgu 400 mm
- Nóżki
- Wymiary (LxWxH) (mm): 1100 x 850 x 700;
- Powierzchnia użytkowa: 1
- Wymiary pow. użytkowej (LxWxH) (mm): Ø500 x 378
- Waga netto (kg): 176
- Waga brutto (kg): 211
- Pojemność (L): 60
- Zasilanie el. (V): 400
- Moc elektryczna (kW): 16,2
- Czas nagrzewania (min.): 21
- Wysokość nóżek 150 mm (możliwość zakupu nóżek o wysokości 200 mm za dopłatą)