Pizza
Pizza to jedno z najpopularniejszych dań w gastronomii. Wyposażenie pizzerii bezpośrednio wpływa na jakość produktu – ma więc ogromne znaczenie. Specjalistyczny sprzęt do przygotowania i wypieku pizzy jest niezbędny, jeśli ma się ona wyróżniać na tle konkurencji.
Pizzeria – rodzaje produktów
Dobra pizza to przede wszystkim profesjonalny piec do pizzy. W mikserze planetarnym wyrabia się ciasto. Odpowiednio garowane, za pomocą nowoczesnego sprzętu można porcjować je w dzielarce, i uformować wałkownicą. Dzięki sprzętom dynamicznym w pojemnikach na specjalnym stole do pizzy z granitowym blatem znajdują się świeże składniki. Wszystko to składa się na sprawne i optymalne przygotowanie produktu końcowego.
Renomowani producenci
Naturalnie rozmawiając o pizzy, trzeba koniecznie wspomnieć włoskich producentów pieców do wypieku pizzy. Takich jak OEM czy Zanolli.