
- -15%
To wszechstronne naczynie doskonale nadaje się do różnych technik kulinarnych. Możesz szybko zamknąć pory mięsa lub dusić je przez wiele godzin. Z łatwością przygotujesz w nim steki z polędwicy, indonezyjski rendang i różne zapiekanki, np. ziemniaczane. Możesz także stworzyć pyszne desery, takie jak owoce zapiekane pod delikatnym ciastem. Żeliwny rondel, w połączeniu z żeliwną płytą planchą dla modelu MiniMax, tworzy idealne zestawienie, a płytę można wykorzystać jako pokrywkę na rondel.
Żeliwo to materiał, który przetrwa całe Twoje życie, a nawet dłużej. Dodatkowo, jest bardzo odporne na wysokie temperatury i doskonale przewodzi ciepło, dzięki czemu cała powierzchnia równomiernie się nagrzewa. Dlatego żeliwny rondel świetnie sprawdza się w smażeniu, szybkim smażeniu stir-fry oraz duszeniu. Rondel ten wyposażony jest w 2 praktyczne uchwyty, a po umyciu warto nasmarować go olejem roślinnym, aby zachował swój świetny stan i pozostał przez długie lata jak nowy.
Zobacz także
Żeliwny rondel do grilla ceramicznego Big Green Egg